Vierhuis op 1 januari | Jezus: Mensenkind van God

Meteen na de jaarwisseling gaan op 1 januari om 12 uur de deuren van de Mattheus aan het Papenpad weer open. We beginnen vol goede moed aan een nieuw jaar en wensen elkaar ‘alle goeds’.

Na de dienst heffen we een glas en delen samen de oliebollen en appelflappen die we hebben overgehouden van oudejaarsavond (Breng ze dus gezellig mee!!).

Maar eerst gaan we liturgie vieren. Een week na Kerstmis is het feest van de Heilige Familie en komt de moeder van dat gezin aan het woord: Jos van Steen verplaatst zich in de persoon van Maria van Nazareth. Zij speelt de moeder van Jezus, jaren na diens dood. In haar memoires vertelt zij hoe het was om zijn moeder te zijn; hoe zij en haar man hem hebben opgevoed en hoe hij uitgegroeid is tot de mens die tot de dag van vandaag ons voorbeeld is. In plaats van lezingen en preek krijgen we een monoloog van degene die het dichtst bij hem stond; de Moeder van het Mensenkind van God.

bijbel_kerst_25