Mattheuskerk, de nieuwe naam voor de Bevrijding Zaanstreek

Soms moet je een beetje opnieuw beginnen, maar niet te vaak natuurlijk. Op de informatieavonden van 17 en 18 maart en na het Vierhuis op 3 april jl. hebben we u gevraagd mee te denken over de naam van ons kerkgenootschap. We hebben veel reacties gekregen, alle suggesties zorgvuldig bekeken en ons laten inspireren, waarna we zijn uitgekomen bij de Mattheuskerk Zaanstreek.

De motivatie hiervoor is dat het een naam is die je makkelijk uitspreekt en dat Mattheus een evangelist is die gekend wordt en de naam op een religieuze organisatie duidt. Bovendien draagt Mattheus als symbool “de mens” bij zich, wat verwijst naar de slogans “omdat het om mensen gaat”. We hopen dat u zich hierin kan vinden. Gelijkertijd maakt u hiermee kennis met het bijbehorende symbool van open handen. We hopen dat iedereen zich in de nieuwe naam kan vinden.

En nu de nieuwe naam een feit is, hebben we een afspraak gehad met de notaris voor de oprichtingsakte. Deze akte wordt binnenkort gepasseerd, waarna we bij de bank een rekeningnummer kunnen openen. U hoort spoedig van ons.