De pijn van corona

Corona is volop in het nieuws. Dagelijks nemen de nieuwe besmettingen  hand over hand toe. Voorzichtigheid en het opvolgen van de RIVM-maatregelen zijn extreem belangrijk.

De essentie van het samenzijn
De afgelopen periode hebben we een aantal keer het Vierhuis op zondag gevierd op het Papenpad. Nou ja gevierd… Door de maatregelen is het toch afstandelijk en heel veel mensen van onze gemeenschap konden er door corona niet bij aanwezig zijn en daarom was de opkomst niet al te groot. En juist waar we sociale contacten en verbinding met elkaar zo belangrijk vinden, missen we toch de essentie van het samenzijn. De aandacht, het praatje, het luisteren naar elkaar.

Pijnlijk en verstandig besluit
Het een bij het ander optellend zijn we als bestuur tot het besluit gekomen dat we de komende weken geen live Vierhuizen gaan houden. Dus even geen Vierhuisbezoek op het Papenpad. Wat we wel doen, is het Vierhuis vooraf opnemen (zoals we al lange tijd deden) en deze op zondag uitzenden via YouTube en onze website. De komende tijd volgen we de ontwikkelingen van corona op de voet en hopen we toch weer op niet al te lange termijn samen veilig te kunnen vieren. In onze nieuwsbrief houden we u van de ontwikkelingen op de hoogte.