Dorcaswinkel opent in Zaandam

Door te winkelen bijdragen aan betere levensomstandigheden van de allerarmsten? Kan dat? Jazeker! 

Dorcas is een christelijke hulp-en ontwikkelingsorganisatie en werkt in 14 landen in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. In deze landen zijn Dorcas-kantoren met lokale medewerkers die projecten uitvoeren. Voor meer informatie zie www.dorcas.nl

Dorcaswinkel

De projecten van Dorcas in de 14 landen worden op verschillende manieren gefinancierd. Een van de manieren is de verkoop van tweedehands-goederen in Dorcas-winkels. Er zijn op dit moment 36 winkels in Nederland. En nummer 37 komt in Zaandam aan de Westzijde 59 (ingang Behouden Haven). 

De Dorcaswinkel zamelt goederen in, zoals huishoudelijke spullen, kleding, speelgoed, boeken, cd’s, servies. Dat is ook heel goed voor het milieu. De spullen worden bij de inname  gesorteerd. Daarna worden de producten van een prijs voorzien en in winkel gezet om verkocht te worden. De opbrengst van de verkoop gaat, na aftrek van de kosten van huur, volledig naar projecten in de landen waar Dorcas werkt. Hoe kan dat? Doordat we werken met vrijwilligers. Mensen die het leuk vinden om in een Dorcas-winkel te werken omdat het erg gezellig is om te doen! In de Dorcas-winkel komt ook een koffie/thee hoek waar bezoekers kunnen zitten om een praatje te maken of een boek te lezen. Een filmpje over de Dorcas-winkel is via deze link te zien: https://www.youtube.com/watch?v=URngMuG6fhs&t=16s

Wie doet mee

We zijn druk bezig om de winkel in Zaandam voor de feestdagen te openen. Lijkt het je leuk om mee te helpen? De werkzaamheden zijn erg divers, er is vast wel iets bij dat u of jij leuk vindt om te doen:

  • Inrichten van de winkel.
  • Bij de deur spullen aannemen die ingebracht worden en deze sorteren en prijzen.  
  • In de winkel staan en  de spullen in de winkel aanvullen, in de koffie/thee hoek staan of achter de kassa staan.

De winkel gaat van dinsdag tot en met zaterdag open van 10.00 uur – 16.00 uur. 

Zou u of jij het leuk vinden om een paar uurtjes per week mee te helpen dan kan dat. Je mag je opgeven via het volgende e-mailadres: b.timmerman@dorcas.nl. Ook voor vragen kunt u dit mailadres gebruiken.