Even aandacht voor het Aandachtsboek

We zijn blij met het aandachtsboek want het ligt er gelukkig niet voor niets. Elke viering wordt er wel iets ingeschreven wat onze aandacht verdient: een zieke, een spannende gebeurtenis, een overlijden maar ook een actualiteit en ontroerende en feestelijke momenten.  Soms wordt er bij vermeld om wie het gaat of wie de aandachtvrager is.

Maar niet altijd. Dan zie je na een viering overal grote vraagtekens op gezichten en hoor je veelvuldig: weet jij toevallig wie er geopereerd moet worden, veertig jaar getrouwd is of noem maar op? Soms is het snel bekend maar niet altijd.

We zijn een kleine gemeenschap, kennen bijna iedereen bij naam en soms ook van levensverhaal en we willen elkaar ook kennen. Dat schept echte verbondenheid. Aarzel dus niet om in het aandachtsboek de naam te noemen van de persoon om wie het gaat en met uw naam te ondertekenen. Gedeelde smart is halve smart en gedeelde vreugd is de hemel op aarde. Ik geef zelf nu maar even het voorbeeld. Mijn dochter Josine belde mij vanmorgen super gelukkig op met de mededeling dat ze onverwacht op haar werk een vaste aanstelling heeft gekregen ruim binnen de afgesproken tijd. Wat een geluk voor haar, haar gezin maar ook voor mij.