Pubquiz op vrijdag 23 juni

Op vrijdag 23 juni vanaf 20 uur organiseren we in de Mattheus een Pubquiz. Iedereen kan zich hiervoor opgeven door aan te geven met wie u voor deze unieke quiz een team wilt vormen. Elk team bestaat 4 à 5 deelnemers. Gedurende de avond krijgt elke groep een batterij aan vragen afgevuurd. De winnaars krijgen naast de eeuwige roem, natuurlijk een aandenken. Doe mee. Formeer een groep van 4 à 5 mensen, bedenk een unieke naam en mail dit naar Annemarie.

Op de avond kunt u ook meedoen aan de loterij van de Paaskaars 2016. Deze gaan we middels een veiling aan de man brengen. De opbrengst van de loterij en pubquiz komt ten goede aan het Mattheus Caritasfonds.

Uhm, wat is een pubquiz eigenlijk?

Een pubquiz is een quiz die van oorsprong eenmaal per week of maand in een pub of café wordt gehouden. Het is afkomstig, de naam zegt het al, uit Engeland.

De kandidaten beantwoorden in teamverband vragen die door een quizmaster gesteld worden. De quiz bestaat uit verschillende rondes waaronder een geluidsronde en plaatjesronde, en de beloning bestaat meestal uit (ludieke) prijzen of in ons geval de eeuwige roem. Er worden bonusvragen gesteld waarmee extra  prijzen zijn te verdienen.

De vragen kunnen over van alles en nog wat gaan, maar vaak is er een grote rol weggelegd voor actualiteiten, muziek, film, reizen en – uiteraard – de kerk. En er hoort natuurlijk een biertje, wijntje of frisdrankje bij.