De Ontmoeting wordt Kookstudio (uitnodiging kookworkshop)

De Ontmoeting wordt Kookstudio
Althans, alleen voor vrijdag 15 maart dan. Dan geeft Han Wilmink aan 15 personen vanaf 15.30 een kookworkshop. Vanaf 18.30 is er voor max 50 personen de mogelijkheid bij de maaltijd aan te sluiten. Lees hier het persbericht.

Kookdominee deelt culinaire passie in Zaandijk

Zaandijk: Vrijdag 15 maart wordt De Ontmoeting in Zaandijk omgetoverd tot een kookstudio. Vijftien kookliefhebbers krijgen onder zijn passionele leiding een workshop. Daarna mag een gezelschap van 30-50 personen aanschuiven voor een exclusief vijf-gangenmenu volgens de smaak van Amish.

Een dominee die kookt?

Han Wilmink is inmiddels in het land bekend als ‘kookdominee’.  Hij is sinds september 2017 predikant van de Kruiskerk (PKN) in Wezep. Hij was ook predikant op Texel, in Zuidlaren, Zwolle en Ommen. Auteur van het best verkochte Bijbelse kookboek in Nederland: ‘Bijbels culinair ‘ (4e  druk) en ‘Koken met Passie, 40 smakelijke recepten voor de vastentijd’ (2e herziende druk), In 2015 verscheen van hem een boek over keuken en cultuur van de Amish: ‘De smaak van de Amish.’  Hij heeft als ‘kookdominee’ een vaste culinaire rubriek in het ND ‘Achterop’ en trad op in meerdere TV en radioprogramma’s, zo was hij in 2004  voor de NCRV televisie in beeld als ‘docu-dominee’ in 14 afleveringen.

Vijf-gangen-menu met de smaak van Amish

God eren door lekker te eten. ‘Haha, dat klinkt aantrekkelijk toch?’, zegt ds. Mirjam Sloots van De Ontmoeting in Zaandijk die de kookdominee wist te strikken voor een middag en avond culinair genieten.  ‘Natuurlijk en eenvoudig koken met boerenproducten is in Nederland de trend.’ De protestantse Amish koken al meer dan tweehonderd jaar op deze manier. Kookdominee Han Wilmink ging bij hen op bezoek en verzamelde hun recepten en geschiedenis. Voor zijn boek ‘De smaak van de Amish’ reisde hij af naar de Amerikaanse staat Pennsylvania, waar de strenggelovige Amish nog leven alsof het 1800 is. Ze koken nog steeds  op houtvuur, zonder elektrische apparatuur.  Han Wilmink organiseert  al zo’n twintig jaar kookworkshops in het hele land.  Het is zijn bedoeling dat de deelnemers na afloop met een schat aan nieuwe smaken en ervaringen huiswaarts gaan.’

 

Smakelijke verhalen tijdens het eten

“Samen lekker en bijzonder koken is al een feest”, zegt Han Wilmink. ‘En na het koken, aan tafel trakteer ik op ‘gekruide’ verhalen tijdens het eten. Juist door de combinatie van maal èn verhaal onderscheidt zijn workshop zich van andere kookworkshops. “Achtergronden van tradities, symboliek van de maaltijd, anekdotes…  Voedsel vertelt een verhaal.”  Han combineert een passie voor voedsel met een passie voor verhalen. “Het mooie is, dat mensen van allerlei afkomst meedoen.  Met allerlei verschillende kerkelijke achter-gronden maar net zo goed mensen die niet veel hebben met de kerk of het geloof maar gewoon geïnteresseerd zijn in nieuwe recepten en een goed verhaal.  Kwaliteit en duurzaamheid zijn voor mij belangrijke criteria.”  Laagdrempeligheid en een gezellige ontspannen sfeer, staan voorop.’

 

Datum: Vrijdag 15 maart

Tijd:                 15.30 uur kookworkshop (maximaal 15 personen)

18.30 uur 5 gangenmenu (maximaal 50 personen)

Locatie: De Ontmoeting, Parklaan 1, 1544 AK

Aanmelden voor 12 maart bij: Ds. Mirjam Sloots (mirjamsloots@planet.nl/06-31778282)

Kosten:             € 25,00 pp (inclusief wijnarrangement) € 20,- (inclusief frisdrank)