Pubquiz 2019 mooie opbrengst Mattheus Caritas

De opbrengst afgelopen vrijdag bedroeg maar liefst € 1.477,50. Daarmee maakt Caritas weer nieuwe hulp mogelijk. Hulde aan de deelnemers die dit fantastische bedrag bij elkaar brachten. Veel hulde ook voor de Dienendames, die er weer een geweldige avond van maakten. Zij hadden maar liefst 90 vragen bedacht. Vragen over algemene kennis, over logo’s, over het Eurovisie songfestivalmuziek, over foto’s et, over de Zaanstreek, etc. etc. Het kostte menig deelnemer bloed, zweet en tranen. Dat blijkt wel uit de uitslag

Beeltenissen van Christus’ Verrijzenis

Tussen de bedrijven door kon er geboden worden op bijzondere beeltenissen die door Simon van Blokland gemaakt zijn. De twee prachtige beeltenissen van de Verrijzenis van Christus brachten maar liefst € 100,- op.

Kaartenronde

Als je al een paar keer mee gedaan hebt, dan weet je dat je er voor de kaartenronde snel bij moet zijn. Er zijn deelnemers die hele kaartenvellen opkopen (zie onder). Bij de kaartenronde waren dit jaar weer fantastische prijzen beschikbaar, waaronder DVD-spelers, flessen port, voetballen. Zoveel dat bijna iedereen bepakt en bezakt naar huis ging.

De Winnaars (en de verliezers)

Bij de Pubquiz gaat het maar om één ding. Wie gaat er met de grote wisseltrofee van door. Of wordt je met je team toch weer tweede. En natuurlijk; welk team was de zwakste schakel en verdiende de Poedelprijs. Dat was het team van EVVDM+. Zij behaalden slechts 94 punten. Net iets meer dan de helft van het totaal aantal te behalen punten (dat was 180). Maar, zo zeiden zij: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen!’.

En dan de nummers 1, 2 en 3. Het team dat eerste lag de hele avond al aan kop. Die voorsprong hebben ze niet meer weggegeven. Zij behaalden een puntentotaal van 139 punten. Een hele knappe prestatie. Dat hadden zelfs meer punten kunnen zijn als ze goed hadden nagedacht over vraag 8 in ronde 6. De jury liet zich echter niet intimideren door de powerplay van ene J. uit A. Maar evengoed van hart gefeliciteerd! Hieronder de officiële klassering van de Pubquiz 2019:

Hieronder de trotse winnaars van de Mattheus Pubquiz 2019:

Van links naar rechts: Chris Boots, Cisca de Wit, John van der Sluijs, Jolanda Groenewoud, Eline Stor.