Wat fijn dat wij kunnen en mogen geven

Op donderdagavond  29 november zijn Els, Annemarie en Ceciel alle ingezamelde kleding, de nieuwe sokken en het ondergoed gaan brengen bij de Kledingbank Zaanstad. Wij hadden maar liefst twee auto’s nodig om alle kleding te kunnen vervoeren. Een complete achterbak vol met nieuwe spullen!

 

Mooie opbrengst

We hadden met elkaar al een fantastische opbrengst aan de waslijn en in de boom gehangen. Vervolgens hebben we de € 500,= uitgegeven aan heren sokken, onderbroeken, dames en heren hemden, daar we hier nog niet zo veel van hadden. Een gift waarbij wij de winkeldochters mochten ophalen, zorgde voor een heleboel extra zakken nieuwe sokken, ondergoed en bh’s. Deze gulle gever wil absoluut anoniem blijven. Els, Toos, Anita en Cisca beschreven dit avontuur als een beetje “ongemakkelijk” om zoveel te krijgen. Conclusie geven is gemakkelijker dan ontvangen. We zijn bijzonder dankbaar dat er in stilte zo’n mooi gebaar wordt gemaakt.

Geslaagde actie

De dames van de kledingbank waren totaal overdonderd door de enorme hoeveelheid nieuwe en gebruikte kleding die wij kwamen brengen. Hun enthousiasme was erg aanstekelijk. Wij hebben een tijdje met hen gepraat. De spullen komen echt heel goed terecht! Wij hebben ook gesproken met een jong meisje dat haar maatschappelijke stage loopt bij de kledingbank. Zij zei:

Het is heel confronterend om leeftijdsgenoten hier te zien die kleding komen halen terwijl ik al mijn geld uitgeef aan kleding, dat doe ik nu dus niet meer.

Al met al een hele geslaagde actie. Dank jullie wel allemaal! Wat fijn dat wij kunnen en mogen geven.

De Kledingbank Zaanstreek

De kledingbank bevindt zich op Inzet 110, 1521 NK Wormerveer. Dit is een zijstraat van de Industrieweg. Als u kleding over heeft dan is dit daar van harte welkom. Wij gaan begin december de sokken en ondergoed brengen. U kunt vanaf 16 november (dus ook 18 en 25 november) uw oude kleding in tassen of vuilniszakken inleveren dan zorgen wij dat dit in Wormerveer wordt afgeleverd. Wat kan de kledingbank gebruiken:

  • Nieuwe en gebruikte (in goede staat) kleding
  • Alle soorten schoeisel
  • Nieuw ondergoed en sokken
  • Dekbedden / Hoesen / Gordijnen / Handdoeken etc.
  • Verzorgingsproducten zoals Shampoo, Doucheschuim, Tandenborstels & Tandpasta etc.

Klik hier als u meer over de kledingbank wilt weten.