De Goede Week

Op donderdag 6 april en zaterdag 8 april wordt Pasen gevierd in de Mattheus.

Witte Donderdag/Goede Vrijdag

Op donderdag 6 april is het Vierhuis een combinatie van Witte Donderdag en Goede Vrijdag. Twee dagen met een bijzondere betekenis in de Paascyclus, want het is nog donker en we zijn op weg naar het licht. Wat hebben deze twee momenten te zeggen over ons eigen leven? Herkennen wij in het lijden van Jezus het lijden dat we zelf in het leven ervaren?

Op Witte Donderdag maken we de verbinding met Goede Vrijdag door met elkaar aan tafel te eten en te drinken. En, door te luisteren naar muziek en teksten en door met elkaar in gesprek te gaan over dat wat ons bezighoudt. Er mag gedeeld worden van wat er is of wat er kan. Er mag ook geluisterd worden naar wat de ander deelt. Belangrijk is dat we met elkaar in verbinding staan en elkaar dragen in het delen van levensverhalen.
Op donderdag beginnen we om 19.00 uur en u bent van harte welkom bij deze maaltijd. Bloemen of kruisjes hoeven niet te worden meegebracht, uw aanwezigheid is voldoende.

Paaswake

Waarom zijn wij hier op dit uur in de late avond? Omdat uit het donker het licht nog moet komen. Uit de slavernij, de vrijheid en uit de dood het leven.
 
Daar verlangen wij naar, daar hopen wij op, dat vieren we. Daarom is het thema van deze paasviering: Hoop doet leven.

Van harte welkom als u mee wilt vieren, als u uitziet naar licht en leven in deze tijden van oorlog, geweld en misbruik.

Live streaming Paaswake

De Paaswake wordt live uitgezonden via ons YouTube kanaal. Ga naar YouTube, abonneert u zich op ons kanaal en zet Meldingen – bij het belletje  rechtsboven – aan. Dan krijgt u zondagochtend een melding wanneer de uitzending begint en bent u deelgenoot van het Vierhuis.

Download het boekje
U kunt hier het boekje van Palmpasen downloaden.