De Zaanse Passion 2018 – brengt verbinding in de Zaanstreek

Het Veldpark in Zaandam is een historische locatie waar in 2015 zo’n 1500 vluchtelingen werden opgevangen in een groot tentenkamp. Op 24 maart is het de plek waar om 20.00 uur op een groot podium het passieverhaal van Jezus start met het Syrische lied ‘thuisland’, die de sfeer oproept van het geboorteland van Jezus. De Syrische (christelijke) zanger Tony Sbat uit Aleppo zingt dit met heel zijn hart. Hij speelt een hoofdrol in de Passion als leerling van Jezus. Regisseur Ferdinand Borger (theoloog en programmamaker bij de IKON/NCRV) laat het verhaal door 50 talentvolle Zaankanters verrassend verbeelden met behulp  van filmopnames in de Zaanstreek en flashbacks van Maria, de moeder van Jezus en Maria Magdalena, zijn vriendin. Thema van deze Passion is ‘Verbinding’.  Symboliek daarvoor zijn linnen doeken als een unieke verwijzing naar Jezus leven: In doeken gewikkeld bij geboorte, lendendoek aan het kruis, linnen doeken als teken van het open graf. De Zaanse Passion 2018 start om 19.00 uur met een symbolische tocht waarin een wit verlicht kruis gedragen wordt met als motto: ‘draag en verlicht elkaars leed en lasten in de Zaanstreek’.

De Zaanse Passion op zoek naar 6 enthousiaste mannen, die het mooi vinden om als leerling van Jezus mee te doen aan deze Passion.
Te beginnen zaterdag a.s. . Film en repetitiedagen zijn: Zaterdag 10 en 17 februari,10, 17 maart (generale repetitie), vrijdag 23 maart en zaterdag 24 maart uitvoering. Om mee te doen of voor meer informatie kun je terecht via e-mail bij Mirjam Sloots of 06-31778282.