Fantastische opbrengst voor de Zaanse Kledingbank

De pastorie zat vrijdagavond (red. 16 november) nokvol. Niet zo raar natuurlijk, want wat is er nu gezelliger dan met elkaar eten voor het goede doel. Boerenkool (klaargemaakt door Maaike) met worst (van Mirjam), kapucijners met spek (door Annemarie), erwtensoep met roggebrood (door Toos), zuurkool (door Ceciel) en peertjes (Dick) en natuurlijks vlaflips en Saroma-toetjes. Overheerlijk oer-Hollandse gerechten.

En het goede doel dan? Dat is de Zaanse Kledingbank. De eters en spelletjesspelers van die avond brachten de afgelopen tijd al nieuwe sokken en ondergoed mee. Het hing allemaal keurig aan de lijn en in de kerstboom, die staat dit jaar al extra vroeg in de Mattheus. Maar eten was niet het enige wat er gedaan werd. Aansluitend werd er gebingood onder leiding van Els en Dick en kon er in de kerk onder andere gebowld, ge-mens-erger-je-niet en geflipperd worden. In de pastorie werd er met veel rumoer gedobbeld en gekaart. Het was ouderwets gezellig.

En de opbrengst dan? Die bedroeg maar liefst € 938,-. Daarvan is nog een € 500,- voor de Zaanse Kledingbank bestemd, het restant wordt aan de kas van Mattheus Caritas gevoegd. Als buffer voor nieuwe goede doelen.

Dank aan gevers en vooral dank aan de Dienengroep!